Πάργα, Πρέβεζα

Η Πάργα ανήκει στο Νομό Πρέβεζας και βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ηπείρου, κοντά στον ποταμό Αχέροντα, το Νομό Θεσπρωτίας και έχει απέναντι του τα γραφικά νησιά των Παξών και Αντίπαξων.

Είναι μια γραφική νησιώτικη κωμόπολη με μεγάλη ιστορία, σπάνιες φυσικές ομορφιές, καθαρή θάλασσα, δάση, υγιεινό κλίμα και με χαμηλά όμορφα σπιτάκια, χτισμένα αμφιθεατρικά στο λαιμό βράχου. Εκεί που σταματάει το πράσινο αρχίζει η θάλασσα.

Εδώ και μερικά χρόνια η Πάργα είναι πολυσύχναστο τουριστικό κέντρο λόγω των πανέμορφων παραλιών που διαθέτει, ιδιαίτερα με ιταλούς τουρίστες που κάθε χρόνο καταφτάνουν εδώ. Πρέπει να επισκεφτείτε το κάστρο, όπου μπορεί κανείς να φτάσει μέσα από στενά δρομάκια και σκαλοπάτια από το λιμάνι της Πάργας,  το καταπράσινο νησάκι της Παναγίας που βρίσκεται , απέναντι από το λιμάνι της Πάργας, την περιοχή Κύπερη, όπου βρίσκονται και οι ρίζες της Πάργας.

Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οι παραλίες Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λίχνος και ο Αϊ Γιαννάκης στα ανατολικά. Για τη διασκέδαση σας, τη νύχτα κάντε ένα περίπατο στα σοκάκια της περιοχής και θα βρείτε ένα σωρό μέρη για το νυχτερινό σας ξεφάντωμα.

Τους καλοκαιρινούς μήνες συνδέεται καθημερινά μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Επίσης συνδέεται με πλοιάρια με την Αμμουδιά, την Κέρκυρα και την Λευκάδα.

Φωτογραφίες