Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

O Παλαιός Άγιος Αθανάσιος είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στους πρόποδες του όρους Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν, στην κορυφή Πιπερίτσα, δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Απέχει 28 χλμ από την πόλη της Έδεσσας και μόλις 10 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν.

Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος αποτελεί πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή χειμερινά τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Είναι ο ιδανικός προορισμός για τους φυσιολάτρες και για όσους αγαπούν την περιπέτεια. Χτισμένος μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον και έχοντας σαν σύμμαχο το χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα, προσφέρεται για πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων. Σκι, snowboard, πεζοπορία, διαδρομές 4×4, parapente, πεζοπορία, ιππασία, τοξοβολία είναι μερικά από τα σπορ, στα οποία μπορείτε να επιδοθείτε κατά τη διαμονή σας στον Άγιο Αθανάσιο.

Στη ψηλότερη κορυφή του βουνού στα 2.524 μέτρα, βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα-Καϊμάκτσαλαν. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1995 και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του αρχίζουν από τα 2.050μ. όπου υπάρχει το καταφύγιο, σχολές σκι, χώροι στάθμευσης, πίστες αρχαρίων, εκδοτήρια και καταστήματα ενοικιάσεως εξοπλισμού και καταλήγουν στα 2.480 μέτρα όπου βρίσκεται ο σταθμός άφιξης του ψηλότερου αναβατήρα της Ελλάδας. Στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου λειτουργεί ξενοδοχείο, εστιατόριο με παραδοσιακές γεύσεις καθώς και καφέ-μπαρ.

Στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από ξενοδοχεία, δωμάτια, ανακαινισμένους παραδοσιακούς ξενώνες και αρχοντικά, όπου μπορείτε να απολαύσετε μία ζεστή και άνετη φιλοξενία. Μία μεγάλη γκάμα από παραδοσιακές ταβέρνες, ουζερί και εστιατόρια, όπου μπορείτε να γευτείτε τα νόστιμα εδέσματα της ντόπιας παραδοσιακής κουζίνας είναι στη διάθεσή σας. Μπορείτε να απολαύστε επίσης τον καφέ σας δίπλα στο τζάκι σε κάποιο από τα όμορφα καφέ του χωριού. Όσο για το βράδυ, μπορείτε να διασκεδάσετε πίνοντας το ποτό σας στα μπαρ ή κλαμπ της περιοχής.

Για ξενοδοχεία / ξενώνες στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο πατήστε εδώ

Φωτογραφίες