Τρίκαλα Κορινθίας

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούνται από τρεις συνοικίες τα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, τα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας και τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας.

Τα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας βρίσκονται σε υψόμετρο 900μ., μόλις 2 χλμ αριστερά του κεντρικού δρόμου. Αποτελούν την παλαιότερη συνοικία των Τρικάλων και φημίζονται για τις μεγάλες εκτάσεις Κορινθιακής σταφίδας, τα αμπέλια, τις ελιές καθώς και για άλλα δέντρα όπως καρυδιές και κερασιές. Στο κέντρο των Κάτω Τρικάλων θα συναντήσετε μια πέτρινη πλατεία που τη συντροφεύουν δύο αιωνόβια πλατάνια και παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν παραδοσιακές γεύσεις από ντόπια προϊόντα και καλό κρασί από τους αμπελώνες της περιοχής.

Ανηφορίζοντας στο βουνό, στα 3 χλμ και σε υψόμετρο 1.100μ. συναντάμε την Μεσαία Συνοικία των Τρικάλων όπου θα απολαύσετε μια καταπληκτική, πανοραμική θέα στα βουνά της Κορινθίας. Φημισμένο είναι το πανηγύρι του χωριού που γίνεται στις 6 Αυγούστου στη γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο οποίο o χορός και τα τραγούδια αρχίζουν από την παραμονή το βράδυ και κρατάνε όλη την ημέρα της γιορτής μέχρι το πρωί της επομένης. Λίγο μετά το συνοικισμό των Μεσαίων Τρικάλων θα συναντήσετε τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας.

Το περιβάλλον, οι δροσερές πηγές, τα έλατα και τα τρεχούμενα νερά θα σας αιχμαλωτίσουν.

Η ζωή που έχουν τα Τρίκαλα Κορινθίας δεν είναι μόνο από την τουριστική ανάπτυξη αλλά και από τη ζωτικότητα του περιβάλλοντος. Παραμένει μια παραδοσιακή περιοχή με πέτρινες πλατείες και αιωνόβια πλατάνια που θα σας εκπλήξει με τις σπάνιες ομορφιές της, τα βουνά, τα γάργαρα νερά, το χιόνι που σε συνδυασμό με την πέτρα και το ξύλο και τη φιλοξενία των κατοίκων της δημιουργούν ένα ήρεμο και γαλήνιο τοπίο που θα κάνει την διαμονή σας αξέχαστη.

Για ξενοδοχεία / ξενώνες στα Τρίκαλα Κορινθίας πατήστε εδώ.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας υπάρχει το Αθλητικό-Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας βρίσκεται στο οροπέδιο του ομώνυμου βουνού, λίγα χιλιόμετρα πάνω από το χωριό Ανω Τρίκαλα Κορινθίας και σε απόσταση μόλις μιάμισης ώρας από το κέντρο της Αθήνας. Μεγάλο του προσόν, το ευρύχωρο ασφαλτοστρωμένο πάρκινγκ 200 θέσεων!

Πραγματικά, είναι εντυπωσιακό να βλέπει κανείς ένα λούνα παρκ στο χιόνι με δεκάδες παιδάκια και τους γονείς τους να παίζουν στο κατάλευκο τοπίο. Σαφώς, το χιονοδρομικό πάρκο Ζήρειας δεν μπορεί να θεωρηθεί χιονοδρομικό κέντρο αλλά παιδότοπος! Όμως, έχει γίνει μια αξιόλογη προσπάθεια από τον δήμο Ξυλοκάστρου με δύο συρόμενους αναβατήρες, με σχολή εκμάθησης σκι, με δυνατότητες νυχτερινού σκι και με ένα πανέμορφο και ευρύχωρο σαλέ να δεσπόζει στον χώρο.

Φωτογραφίες