Πλακιάς, Ρέθυμνο

Ο Πλακιάς είναι παραθαλάσσιος τουριστικός οικισμός στο νομό Ρεθύμνου στην νότια Κρήτη. Στο κέντρο της περιοχής της Γιαλιάς και δίπλα από τα ερείπια της Μινωϊκής πόλης Λαμων, λίγοι ψαράδες έκτισαν έναν μικρό οικισμό. Τον ονόμασαν Πλακιά, γιατί αποτελεί συνέχεια μιας υποθαλάσσιας πλάκας, και βρίσκεται στη μέση της νότιας ακτής της Κρήτης.

Μέσα στο γεωφυσικό σύνολο της Γιαλιάς, αξίζει κανείς να επισκεφτεί τοποθεσίες που έχουν ιδιαίτερη φυσική ομορφιά όπως το φαράγγι του Πρέβελη, όπου ο Μεγάλος Ποταμός, μέσα σε δάσος από Φοινικόδεντρα, εκβάλλει σε υπέροχη αμμουδιά, το φαράγγι Κουρταλιώτης , με πανέμορφους καταρράκτες, από νερό που βγαίνει από τα έγκατα της γής, χειμώνα – καλοκαίρι και το φαράγγι του Κοτσυφού.

Η παραλία του Πλακιά ξεκινάει από το χωριό και επεκτείνεται προς τα ανατολικά. Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες στην Κρήτη και ικανοποιεί ταυτόχρονα όλα τα γούστα. Άλλες παραλίες κοντά στην περιοχή, με κρυστάλλινα νερά είναι Άγιος Παύλος, Τριόπετρα, Λίγκρες, Λίμνη Πρέβελη, Δαμνόνι, Αμμούδι, Κόρακας, Φραγκοκάστελλο κ.α.

Βίντεο

Φωτογραφίες