Οι επιβλητικοί καταρράκτες Πέτρας

Οι άγνωστοι αλλά αδιαμφισβήτητα επιβλητικοί καταρράκτες Πέτρας Βοιωτίας, φλερτάρουν με τον τίτλο του ψηλότερου καταρράκτη στην Ελλάδα και αποτελούν τον ιδανικό φυσιολατρικό προορισμό ακόμη και για μονοήμερες αποδράσεις.

Δεσπόζουν στις πλαγιές του Ελικώνα και βρίσκονται λίγο έξω από το ομώνυμο χωριό του δήμου Αλιάρτου στο ιστορικό χωριουδάκι της Πέτρας ανάμεσα στη Θήβα και τη Λιβαδειά. Εκεί, πραγματοποιήθηκε η τελευταία μάχη του Αγώνα για την ελληνική απελευθέρωση.

Ο κρυμμένος θησαυρός, μετά την ανάπλαση του τοπίου που έλαβε χώρα τα τελευταία χρόνια, διεκδικεί τη θέση που του αξίζει ανάμεσα στα μέρη της Ελλάδας με φυσική ομορφιά, που αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Έχουν ύψος πάνω από 25 μέτρα και οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι είναι οι ψηλότεροι καταρράκτες στην Ελλάδα. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα ότι έχουν κερδίσει την πρωτιά, οι καταρράκτες της Πέτρας, εντυπωσιάζουν κάθε περαστικό όπως και το μαγευτικό φυσικό σκηνικό γύρω τους που συμπληρώνει η πλούσια βλάστηση, τα επιβλητικά πλατάνια, τα ξύλινα κιόσκια, οι γεφυρούλες σε συνδυασμό με τα τρεχούμενα νερά που συνθέτουν ένα εντυπωσιακό τοπίο. Επίσης, υπάρχουν και ειδικά μονοπάτια για τους λάτρεις της πεζοπορίας, τα οποία οδηγούν απευθείας στον καταρράκτη.

Ο μικρός παράδεισος προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης και προτείνεται αναμφισβήτητα στους λάτρεις της φύσης.