Μύκονος, Κυκλάδες

Η Μύκονος, τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη τουριστική άνοδο και έχει μετατραπεί σε διεθνές παραθεριστικό κέντρο με άριστη υποδομή και κυκλαδίτικο χρώμα, που παρά την αλματώδη τουριστική ανάπτυξη του νησιού, δεν του έχει στερήσει, αυτήν την εξαιρετική φυσιογνωμία του, ως ένα από τα νησιά των Κυκλάδων.

Η πόλη της Μυκόνου, είναι μια ξεχωριστή πόλη, με κάτασπρα σπίτια, αμέτρητα στενά δρομάκια, πολυάριθμες μικρές και μεγάλες εκκλησίες, γραφικούς ανεμόμυλους και όλα αυτά συνθέτουν το γοητευτικό πρόσωπο της πόλης. Πρέπει να επισκεφτείτε, την εκκλησία της Παναγιάς Παραπορτιανής, τη συνοικία Κάστρο, τους γραφικούς ανεμόμυλους της συνοικίας του Κάστρου και τα Τρία Πηγάδια, που αποτελούσαν ως το 1956 τη μοναδική πηγή ύδρευσης της πόλης.

Πρέπει να επισκεφτείτε, την εκκλησία της Παναγιάς Παραπορτιανής, τη συνοικία Κάστρο, τους γραφικούς ανεμόμυλους της συνοικίας του Κάστρου και τα Τρία Πηγάδια, που αποτελούσαν ως το 1956 τη μοναδική πηγή ύδρευσης της πόλης. Πρέπει να δοκιμάσετε τη φημισμένη κοπανιστή Μυκόνου, τις ‘λούζες’ και τα φασόλια μαυρομάτικα και θαλασσινά, δηλαδή, αχινοί σε λαδόξιδο, πίνες, μύδια και φούσκες, από τα πιο παράξενα τοπικά φαγητά που καλό είναι να δοκιμάσετε αφού θα έρθετε εδώ!

Για ξενοδοχεία / διαμερίσματα στην Μύκονο πατήστε εδώ.

Φωτογραφίες