Άνω Χώρα Ναυπακτίας

H Άνω Χώρα Ναυπακτίας είναι ένας προορισμός εξαιρετικής ομορφιάς κρυμμένος στους επιβλητικούς ορεινούς όγκους που είναι απολήξεις της οροσειράς των Βαρδουσίων, στην Ορεινή Ναυπακτία. Ένα πανέμορφο, γραφικό χωριό με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και πολύ καλή υποδομή για να φιλοξενήσει ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Απέχει 58 χιλιόμετρα από την πολύβουη πόλη της Ναυπάκτου και αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για να αποδράσετε από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Περπατώντας στα πέτρινα πλακόστρωτα σοκάκια, στην αγορά του χωριού και αναπνέοντας τον καθαρό αέρα του βουνού και ζώντας για λίγο στην μαγευτική φύση της Άνω Χώρας θα ξεφύγετε από την ρουτίνα.

Όλες οι κορυφές, οι ράχες και οι πλαγιές της περιοχής είναι σκεπασμένες με πανύψηλα έλατα και καστανιές ηλικίας τουλάχιστον 150 και έως 500 χρονών. Η περιοχή είναι προικισμένη με πλούσια και πυκνή βλάστηση αλλά και με φαράγγια, ποτάμια και χείμαρρους ενώ προσφέρεται για περιηγήσεις με off road οχήματα ακολουθώντας τους δασικούς δρόμους.

Στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας ξεχωρίζουν τα ντόπια κρέατα όπως κυνήγι, χωριάτικα λουκάνικα, αρνάκι και οι πίτες.

Για ξενοδοχεία / ξενώνες στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας πατήστε εδώ.

Φωτογραφίες