Άγιος Νικόλαος Μεσσηνίας

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα γραφικό ψαροχώρι της Μεσσηνιακής Μάνης. Υπάγεται στο δήμο Δυτικής Μάνης και βρίσκεται 49 χλμ νοτιοανατολικά της Καλαμάτας. Η γραφικότητα του τοπίου έχει αναδείξει τον Άγιο Νικόλαο σε ένα δημοφιλή προορισμό διακοπών τα τελευταία χρόνια.

Η γραφικότητα του τοπίου, η άγρια ομορφιά της Μεσσηνιακής Μάνης, τα μοναδικά φυσικά αξιοθέατα, οι αγέρωχοι μανιάτικοι πύργοι, οι γραφικές εκκλησίες, τα όμορφα χωριουδάκια με τα πλακόστρωτα καλντερίμια και οι υπέροχες παραλίες προσελκύουν πολλούς επισκέπτες κατά τους θερινούς μήνες.

Στον  Άγιο Νικόλαο θα βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για κάθε προτίμηση, όπου μπορείτε να απολαύσετε μία ευχάριστη και άνετη διαμονή. Υπάρχουν πολλές ταβέρνες και εστιατόρια, όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γευτεί εκτός των άλλων, φρέσκο ψάρι και τις ξεχωριστές γεύσεις της παραδοσιακής μεσσηνιακής κουζίνας. Το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας σε κάποιο μπαράκι δίπλα στη θάλασσα.

Ο Άγιος Νικόλαος διαθέτει πανέμορφες παραλίες με γραφικούς βράχους και αμμουδιά που προσελκύει μεγάλο αριθμό λουόμενων. Εδώ, μπορείτε να κολυμπήσετε στα καθαρά κρυστάλλινα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου, να απολαύσετε τον καυτό ήλιο και να επιδοθείτε σε θαλάσσιες δραστηριότητες.

Φωτογραφίες