Άγιος Ιωάννης , Λιβανάτες

Οι Λιβανάτες είναι μια παραλιακή κωμόπολη συγκεντρώνει πολλούς παραθεριστές κάθε χρόνο. Εδώ θα συναντήσετε τις παραλίες της Aγριλιάς, του Aϊ-Γιάννη, του Σχοινιά και το Kεραμαρί.

Η παραλία του Αϊ – Γιάννη έχει τιμηθεί με τη γαλάζια σημαία και φημίζεται για την εξαιρετική θέα που προσφέρει από το λόφο της κοντά στον αρχαιολογικό χώρο Κύνο. Ο Κύνος αποτελούσε επίνειο της Oπούντας, πρωτεύουσας της Λοκρίδος στην αρχαιότητα.

Η παραλία του Αϊ – Γιάννη ξεχωρίζει για τα πεντακάθαρα, ρηχά και ζεστά νερά της. Γι’ αυτό και αποτελεί την ιδανική επιλογή για οικογένειες με μικρά νερά ή για τους λάτρεις του ψαρέματος. Πλούσιος σε θησαυρούς είναι και ο βυθός της περιοχής από αχιβάδες -κυδώνια, γυαλιστερές και σωλήνια.

Άλλα αξιοθέατα της περιοχής είναι ο Ιερός ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα και η μικρή βυζαντινή εκκλησία των Άγιων Θεοδώρων, του11ου-12 ου αιώνα, με τη θολωτή πόρτα στη βόρεια πλευρά της, που λέγεται ότι οδηγούσε σε μια αίθουσα όπου λειτουργούσε κρυφό σχολειό στα χρόνια της Tουρκοκρατίας. Όπως και.

Οι άγιοι που τιμώνται στην περιοχή με σημαντικές και πολυήμερες εκδηλώσεις είναι η Αγία Κυριακή (7/7) και οι Άγιοι Θεόδωροι (δεύτερη Κυριακή της Αποκριάς) οπότε και παραδοσιακοί χοροί με παραδοσιακές ενδυμασίες της Λιβανάτας λαμβάνουν χώρα συνήθως στην πλατεία του χωριού.