Συνάντηση Κικίλια – Βόζεμπεργκ για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για τον ελληνικό τουρισμό

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Τουρισμού για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε., η στρατηγική του ελληνικού τουρισμού ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου και η διεξαγωγή ειδικής εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις προοπτικές του τουρισμού, βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και του μέλους της Επιτροπής Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ελίζας Βόζεμπεργκ, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού.

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε την κυρία Βόζεμπεργκ για την ανάκαμψη των χειμερινών προορισμών κατά την εορταστική περίοδο σε ένα παγκόσμια ασταθές πλαίσιο λόγω της παραλλαγής «Όμικρον» και παρουσίασε το σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε., με 320 εκατ. ευρώ από το RRF που θα ενισχύσουν την τουριστική ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, τα έργα αφορούν στη διαχείριση προορισμών στην επανειδίκευση και αναβάθμιση δεξιοτήτων των εργαζομένων στον τουρισμό, στον ορεινό τουρισμό, στον τουρισμό υγείας και ευεξίας με την αξιοποίηση ιαματικών πηγών, στον αγροτουρισμό και τη γαστρονομία, στην αναβάθμιση τουριστικών λιμένων, στην προσβασιμότητα των παραλιών, στον καταδυτικό και υποβρύχιο τουρισμό, στην πράσινη επιχειρηματικότητα και στην ψηφιακή αναβάθμιση.

Η κυρία Βόζεμπεργκ συνεχάρη τον κ. Κικίλια για την κατάρτιση των προτεραιοτήτων, που συνδέονται με τις σύγχρονες απαιτήσεις του τουρισμού σε ένα παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε και η διεξαγωγή ειδικής εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις προοπτικές του ελληνικού και του ευρωπαϊκού τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση.

Πηγή: cnn.gr