Ο ελληνικός τουρισμός μεγάλος κερδισμένος της πανδημίας σύμφωνα με Γερμανικά ΜΜΕ

Η ιστοσελίδα του Γερμανικού Δημοσιογραφικού Δικτύου RND αναφέρεται και στο αυξημένο ενδιαφέρον των Γερμανών τουριστών για την Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Ο ελληνικός τουρισμός μεγάλος κερδισμένος της πανδημίας», αναφέρει: «τέσσερις στους πέντε Γερμανούς έχουν στραμμένο το μυαλό στις φετινές διακοπές», όπως δείχνει τουριστική ανάλυση της εταιρείας Έρευνα Διακοπές και Ταξίδια (FUR). Αισιόδοξος για τη φετινή τουριστική κίνηση είναι και ο κορυφαίος γερμανικός tour operator TUI, που θέλει να καταστήσει τη Ρόδο παγκόσμιο παράδειγμα βιώσιμου τουρισμού:
“Αναμένουμε ένα δυνατό καλοκαίρι 2022”, δηλώνει ο επικεφαλής της TUI Φριτς Γιούσεν», που είχε πρόσφατα τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα : «Στις 30 Ιανουαρίου περίπου 3,5 εκατομμύρια πελάτες της TUI είχαν κάνει κρατήσεις για το καλοκαίρι, που αντιστοιχεί περίπου στο 72% του 2019, την ίδια περίοδο. Το ποσοστό εκείνων που προβαίνουν για πρώτη φορά σε κράτηση ξεπερνά το 100% σε σύγκριση με το 2019. Στις κορυφαίες προτιμήσεις των Γερμανών βρίσκεται η Ελλάδα. Ήδη το 2020 οι τουρίστες προτίμησαν μαζικά την Ελλάδα, κάτι που δεν περίμενε σχεδόν κανείς. Οι αεροπορικές μετακινήσεις έφθασαν το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου το 86% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη ήταν μόλις 40%.

Για το 2022 οι προοπτικές είναι θετικές: «Η τάση θα συνεχιστεί, δηλώνει ο εκπρόσωπος της TUI Άαγκε Ντίνχαουπτ στο δημοσιογραφικό δίκτυο RND και υπολογίζει ότι φέτος θα μεταφέρει στην Ελλάδα 3 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ πριν από την κρίση, το 2019, μετέφερε 2,8 εκατομμύρια.  Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα και Κως είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί. Στα νησιά αυτά οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα, την ώρα που εξαντλούνται εν μέρει τα ελεύθερα δωμάτια. Ο εκπρόσωπος της TUI δηλώνει πάντως ότι ιδίως “φέτος θα είναι πιο δύσκολο για εκείνους που θέλουν να κλείσουν την τελευταία στιγμή να βρουν χαμηλότερη τιμή”».

Πηγή: iefimerida.gr