Η Αθήνα ως προορισμός συνεδριακού τουρισμού στο Λονδίνο

Εκδήλωση για την προβολή της Αθήνας ως προορισμός συνεδριακού τουρισμού οργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου το απόγευμα της Τρίτης 24 Οκτωβρίου από το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων (Athens Convention & Visitors Bureau – ACVB).

Με κεντρικό μήνυμα το «Αθήνα, μία πόλη να μοιραστείτε τις ιδέες σας» εκπρόσωποι του δήμου Αθηναίων παρουσίασαν το πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Αθήνα στον επισκέπτη και στη συνέχεια εστίασαν στις υποδομές που καθιστούν την πρωτεύουσα ιδανικό προορισμό για την οργάνωση συνεδρίων.

Μεταξύ των στοιχείων που συνθέτουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της Αθήνας επισημάνθηκαν οι πλούσιες επιλογές τέχνης και πολιτισμού, αρχαίου και σύγχρονου, τα σχέδια ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου, το σύγχρονο αεροδρόμιο, η εγγύτητά του στην πόλη και οι πολύ καλές διεθνείς συνδέσεις, τα νέα ή ανανεωμένα μεγάλα εκθεσιακά κέντρα και κέντρα πολιτισμού, οι 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, η νυχτερινή ζωή, οι προσιτές τιμές σε ξενοδοχεία και στη διασκέδαση και το καλό συγκοινωνιακό δίκτυο.

Η εκδήλωση περιλάμβανε σύντομες παρουσιάσεις από την Aegean Airlines, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Metropolitan Expo, το Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) και την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού. H Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων και Διευθύντρια του Γραφείου του Δημάρχου Αθηναίων, Μαρία Λογοθέτη, είπε ότι το ACVB έχει ανοίξει απευθείας επαφές με πόλεις που κρίνεται ότι είναι σημαντικές για την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού της Αθήνας.

«Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε τώρα μία μεγάλη περιοδεία, κατ’ αρχάς σε ευρωπαϊκές πόλεις, όπως είναι η Χάγη, οι Βρυξέλλες και θα πάμε στην Ιταλία και σε άλλες χώρες. Πηγαίνουμε σιγά – σιγά και σκοπεύουμε να φτιάξουμε ένα δίκτυο ανθρώπων οι οποίοι θα γνωρίσουν την Αθήνα και θα στηρίξουν την Αθήνα ως προορισμό συνεδριακού τουρισμού και ως business destination».

Πηγή: www.skai.gr