Ελλάδα: ο καλύτερος ευρωπαϊκός καλοκαιρινός προορισμός εν μέσω κορονοϊού σύμφωνα με το CNN!

Το CNN εκθειάζει την Ελλάδα, χαρακτηριζοντάς την “ίσως τον καλύτερο ευρωπαϊκό καλοκαιρινό προορισμό” εν μέσω πανδημίας, επικροτώντας τους πολίτες για την σκληρή τους δουλειά.

Γράφοντας στο διεθνές CNN Travel, ο δημοσιογράφος Barry Neild επαινεί την Ελλάδα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού και την προτείνει ανεπιφύλακτα ως τον “καλύτερο, ευρωπαϊκό, καλοκαιρινό προορισμό”.

“Αν αναρωτιέστε πως ο κορονοϊός έχει επηρεάσει την Ελλάδα, τον ιδανικό προορισμό διακοπών με το γαλάζιο ουρανό και τα ακόμα πιο γαλάζια νερά, τον λαμπερό ήλιο και την πιο γευστική και φρέσκια σαλάτα που έχετε δοκιμάσει — δεν την έχει επηρεάσει”, ξεκινάει το αφιέρωμά του.

“Η Ελλάδα έχει εργαστεί προκειμένου να προσαρμόσει τον τουρισμό της στις νέες συνθήκες της πανδημίας. Τουλάχιστον μέχρι τώρα, οι προσπάθειες φαίνεται να αποδίδουν, την ίδια στιγμή που άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί έχουν ήδη ‘χτυπηθεί’ από το ‘δεύτερο κύμα’. […] Στην Ελλάδα – τουλάχιστον αυτή τη στιγμή – είναι σαν να μην πέρασε ποτέ ο κορονοϊός.

Αν και έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας, οι πανέμορφες άδειες παραλίες, τα καθαρά νερά και οι παραθαλάσσιες ταβέρνες διατηρούν το 100% της παραδοσιακής ελληνικής ηρεμίας, η οποία είναι απαραίτητη για να ξεπεράσει κανείς την ‘μαυρίλα’ του lockdown”, εξηγεί ο Barry Neild.

Στη συνέχεια του κειμένου του, ο δημοσιογράφος καταγράφει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που χρειάζεται κανείς να ακολουθήσει προκειμένου να ταξιδέψει στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας πως ακόμα η χώρα δεν έχει ανοίξει τα σύνορα της για ταξιδιώτες από όλα τα κράτη.

Επιπλέον, επαινεί το γεγονός πως τηρούνται, όπως τουλάχιστον ο ίδιος αναφέρει, ευλαβικά τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού. Τόσο στα αεροδρόμιο όσο και στα μέρη τα οποία επισκέφθηκε φαίνεται πως όλοι φορούσαν μάσκα ενώ οι χώροι ήταν εξοπλισμένοι με αντισηπτικό. “Τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες κάνουν το καλύτερο που μπορούν προκειμένου οι επισκέπτες να αισθάνονται ασφαλείς. […] Το προσωπικό πάντα φορά μάσκα, ενώ μερικές φορές γάντια και πλαστικές ασπίδες προσώπου, ακόμα κι’ αν είναι άβολο. Απολυμαντικό χεριών βρίσκεται παντού”, γράφει χαρακτηριστικά.

Αναφέρεται ακόμα στα τουριστικά αξιοθέατα “Στα αξιοθέατα της Ελλάδας ισχύει ο κανόνας για τη μάσκα προσώπου. Η ειρωνία εδώ όμως, έγκειται στο γεγονός πως λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού στον τουρισμό εν γένει, τα αξιοθέατα αυτά είναι στον μεγαλύτερο βαθμό άδεια. Αν κι’ αυτό είναι τραγικό για την ελληνική οικονομία, είναι τουλάχιστον μαγικό για τους τουρίστες, οι οποίοι μπορούν να περιπλανηθούν ανάμεσα στα θαύματα του αρχαίου πολιτισμού, χωρίς την συνήθη πολυκοσμία”.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μη γίνει λόγος για τις παραλίες της χώρας, όπου όπως εξηγεί ο Barry Nield, λόγω της μειωμένης κίνησης στα νησιά δεν έχει τεθεί το ζήτημα της τήρησης κοινωνικών αποστάσεων. Έτσι μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο του με ασφάλεια και ηρεμία.

Ο ίδιος κλείνει το αφιέρωμα του στην χώρα ως εξής: “Η Ελλάδα μπορεί να μην παρατηρεί προς το παρόν τον συνωστισμό που δημιουργείται στις παραλίες της Ισπανίας ή άλλων ευρωπαϊκών προορισμών. Παρ’ όλα αυτά είναι πιθανό να καταγράψει αύξηση των κρουσμάτων της, ως αποτέλεσμα του ανοίγματος των συνόρων της και να αναγκαστεί να ‘διακόψει’ νωρίτερα την καλοκαιρινή σεζόν.

Όμως τη δεδομένη στιγμή, με τα τζιτζίκια να τραγουδούν από τα ελαιόδεντρα, τον ήλιο να λιώνει στην ανακλαστική επιφάνεια της Μεσογείου και τη συμπύκνωσή του να στάζει από ένα παγωμένο ποτήρι μπίρας, αποτελεί την ιδανικότερη απόδραση από οποιονδήποτε άλλο προορισμό”.

Πηγή: news247.gr