Β. Κικίλιας: Πολύ σημαντική εξέλιξη για τον τουρισμό μας η νέα notam

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας χαρακτηρίζει μέσω Twitter πολύ σημαντική εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό, την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά δεν χρειάζεται να επιδείξουν αρνητικό COVID τεστ για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. «Πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Τουρισμό μας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά δε χρειάζεται να επιδείξουν αρνητικό COVID τεστ για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα! #greece #tourism #travel» έγραψε χαρκτηριστικά στην ανάρτησή του.

Στην τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας πτήσεων εξωτερικού που ισχύει από το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου προβλέπονται τα ακόλουθα: Η είσοδος των ταξιδιωτών που προέρχονται από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά επιτρέπεται με την επίδειξη εναλλακτικά ενός εκ των παρακάτω εγγράφων:

α) Πιστοποιητικό εμβολιασμού με χρονική ισχύ έως εννέα μήνες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού και χωρίς χρονικό περιορισμό για τους ταξιδιώτες που έχουν λάβει και την ενισχυτική δόση.

β) Πιστοποιητικό νόσησης που διαρκεί έως εκατόν ογδόντα ημέρες.

γ) Πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος, με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Πηγή: grtimes.gr