Ακρόπολη

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείτε και να θαυμάσετε είναι ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, που δεσπόζει στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας, τον οποίο προσκυνούν όλοι οι πολιτισμένοι λαοί, συγκλονισμένοι από το απαράμιλλο κάλλος και την ομορφιά της μοναδικής αρχιτεκτονικής των κτισμάτων της, που χτίστηκε το 447-438 π.Χ.

Μέσα στην ακρόπολη υπάρχει ο Παρθενώνας, σήμα κατατεθέν ολόκληρης της χώρας μας. Ο Παρθενώνας ήταν αφιερωμένος στη θεά Αθηνά, την προστάτιδα της πόλης και χτίστηκε από τους αρχιτέκτονες Ικτίνο και Καλλικράτη.

Η Ακρόπολη αποτελεί ένα από τα κυριότερα τουριστικά αξιοθέατα όχι μόνο στη Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα μνημεία της Ακρόπολης έχουν αντέξει πολυάριθμες καταστροφές στο παρελθόν και γίνονται συνεχώς προσπάθειες αναστήλωσης και συντήρησης τους. Το νέο μουσείο της Ακρόπολης ανέδειξε ακόμα περισσότερο τον προορισμό τα τελευταία 10 χρόνια, προσφέροντας άριστες υπηρεσίες, με μόνιμες και προσωρινές εκθέσεις και με πολλά δρώμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.