• Κεντρική Σελίδα
• Προσθήκη στα Αγαπημένα
• Εκτύπωση
» E-mail
» Δελτίο Καιρού
» Νέα
» Χρήσιμες Πληροφορίες
»
Αεροδρόμια
Αεροπορικές Εταιρείες
Λιμεναρχεία
Ακτοπλοϊκές Εταιρείες
Ελληνικές Ακτές
Πρεσβείες
Extreme Sports
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ ΘΡΑΚΗ & ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΑΣΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΝΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ: | ΝΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ | ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ | ΚΡΗΤΗ | ΚΥΚΛΑΔΕΣ | ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ | ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ | ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ : | ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ | ΗΠΕΙΡΟΣ | ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ | ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ | ΘΕΣΣΑΛΙΑ | ΘΡΑΚΗ
.::. ΝΗΣΙΑ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ .::.  
 
ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Λόγω της πολύ κοντινής τους απόστασης από την πρωτεύουσα, τα νησιά αυτά, παρέχουν τη δυνατότητα για μικρές εξορμήσεις των κατοίκων της μεγαλούπολης, ενώ αποτελούν και πολύ καλή πρόταση για διακοπές, όχι μόνο των κατοίκων της Αθήνας, αλλά και όλης της Ελλάδας. Εδώ υπάρχουν τα νησιά: Αγκίστρι, Αίγινα, Μέθανα, Πόρος, Σαλαμίνα, Σπέτσες, Ύδρα.
 
ΑΓΚΙΣΤΡΙ | ΑΙΓΙΝΑ | ΥΔΡΑ | ΜΕΘΑΝΑ | ΠΟΡΟΣ | ΣΑΛΑΜΙΝΑ | ΣΠΕΤΣΕΣ
ΥΔΡΑ ΣΠΕΤΣΕΣ ΠΟΡΟΣ ΑΙΓΙΝΑ ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΜΕΘΑΝΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΝΗΣΙΑ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ
 
ΥΔΡΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Alkionides Pension - Ύδρα
Aris Hotel -Ύδρα
Four Seasons Suites -Ύδρα
AIΓΙΝΑ
HOTELS
Afea Hotel - Αίγινα
Ostria Hotel - Αίγινα
ΠΟΡΟΣ
STUDIOS - APARTMENTS
Christina Studios - Πόρος
 
 
 
ΝΗΣΙΑ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Τα νησιά αυτά, κάθε χρόνο μαζεύουν πάρα πολλούς ξένους τουρίστες που έρχονται για να περάσουν μερικές μέρες όμορφα και να χαλαρώσουν, προσφέροντας τους έτσι νησιωτική ατμόσφαιρα και πολλά ιστορικά μνημεία για να περάσουν ανάλαφρα τις ώρες τους.

Το νησί Αγκίστρι, είναι ένα μικρό νησάκι στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου, 4 ναυτικά μίλια, από την Αίγινα. Είναι πλούσιο σε βλάστηση, με όμορφες ερημικές παραλίες και μαγευτικές θάλασσες. Διαθέτει δυο λιμάνια, τα Σκάλα και Μύλο, όπου τη συνδέουν το πρώτο με την Αίγινα και το δεύτερο με τον Πειραιά.

Η Αίγινα, ένα πολυσύχναστο νησί, μαζεύει κυρίως κάθε καλοκαίρι, πάρα πολλούς παραθεριστές. Τα στενά σοκάκια της, τα αρχοντικά, οι εκκλησίες με τους γαλάζιους τρούλους, αλλά και οι ωραίες παραλίες σίγουρα θα σας κλέψουν την καρδιά. Για λίγο καιρό ήταν η πρωτεύουσα της τότε απελευθερωμένης Ελλάδος, το 1828. Ενώ εδώ κόπηκε επίσης το πρώτο νόμισμα το 700 π.Χ., η Χελώνη. Πρέπει να επισκεφτείτε, τη Μητρόπολη του Αγίου Διονυσίου, την Κολόνα, υπόλειμμα του ναού του Απόλλωνα. Στο βουνό Όρος, θα βρείτε τα ερείπια ναού του Ελλάνιου Δία και στην Παχειοράχη, το μοναστήρι της Παναγιάς της Χρυσολεόντισσας. Επίσης σημαντικά σημεία για το νησί που πρέπει να επισκεφτείτε είναι, ο όρμος Αγία Μαρίνα με αμμώδη βυθό, η Πέρδικα με λιμάνι και η Χώρα. Για μπάνιο πολύ καλές παραλίες είναι οι εξής, Πλακάκια, Φόρο, Αγία Μαρίνα και Βάγια.

Η Ύδρα, το νησί των ναυάρχων, έχει τεράστια ναυτική παράδοση. Ρομαντική και αναλλοίωτη στον χρόνο, είναι ιδανικός προορισμός διακοπών για χιλιάδες παραθεριστές που επισκέπτονται το νησί κάθε χρόνο. Πρέπει να επισκεφτείτε τη γραφική προβλήτα του λιμανιού, τα αρχοντικά που ανήκαν σε ιστορικά πρόσωπα και ήρωες της επανάστασης, καθώς και το ιστορικό μουσείο που διαθέτει ένα αξιόλογο αρχείο της επανάστασης του 1821. Τα πέτρινα σπίτια με παραδοσιακές κεραμιδένιες στέγες και οι νερόμυλοι προσδίδουν στο νησί την ελληνική αυθεντικότητα, που το διακρίνει.

Το νησί Μέθανα, γνωστό από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές του, είναι μια μεγάλη στρογγυλή χερσόνησος της Πελοποννήσου στο Σαρωνικό κόλπο. Εδώ λοιπόν έρχονται κάθε χρόνο πολλοί παραθεριστές και μπορούν να συνδυάσουν τις διακοπές με τη θεραπεία. Η τουριστική υποδομή του νησιού είναι καλή και η συγκοινωνία τακτική.

Ο Πόρος, ένα μοναδικό νησί στην μορφολογία του από τα υπόλοιπα, ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή του ομορφιά και την απόλυτη ηρεμία που σας παρέχει, βλέποντας τις υπέροχες εικόνες από τα παραδοσιακά σπίτια, την καταγάλανη θάλασσα και την καταπράσινη ενδοχώρα. Πρέπει να επισκεφτείτε, τον Άγιο Γεώργιο με τις ξεχωριστές αγιογραφίες του Παρθένη και το Παλιό Ρολόι, το πευκοδάσος της Καλαυρείας, το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής και τέλος, τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα. Επίσης, για όποιον θέλει να δει και άλλα αξιοθέατα πρέπει να επισκεφτεί, τον παλαιό Ναύσταθμο, όπου σήμερα στεγάζεται το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτόπαιδων, τα ερείπια από το Δωρικό Ναό του Ποσειδώνα, το αρχαιολογικό μουσείο και τη Δημοτική βιβλιοθήκη.

Η Σαλαμίνα, είναι γνωστή από την αρχαιότητα, λόγω της γνωστής ναυμαχίας που έγινε εδώ, μεταξύ των Ελλήνων και των Περσών, το 480 π.Χ. Συνδέεται με την Αθήνα, αφού είναι πολύ κοντά της, μέσω φεριμπότ στο Πέραμα. Έχει πλούσια βλάστηση και γραφικά λιμάνια. Όποιοι θέλουν να απολαύσουν την θάλασσα, θα πρέπει να κατευθυνθούν στο νότιο μέρος όπου συγκεντρώνονται πολλοί εκδρομείς και συγκεκριμένα στις παραλίες Κανάκια, Περιστέρια και Γυάλα. Η πρωτεύουσα του νησιού, η Σαλαμίνα είναι μια σύγχρονη πόλη, στην οποία μπορεί κάποιος να δει, την Ακρόπολη της Αρχαίας Σαλαμίνας και το σπήλαιο του Ευριπίδη.

Το νησί Σπέτσες, έχει ιδιαίτερη τουριστική κίνηση και μαζεύει και πολλούς επωνύμους. Γνωστό από την ΑΡΜΑΤΑ, αναπαράσταση της ναυμαχίας της 8ης Σεπτεμβρίου 1822 που είχε γίνει στο νησί, διοργανώνεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά τις 8 Σεπτεμβρίου και κατά τη διάρκεια της οποίας το νησί, ‘βουλιάζει' από κόσμο.
Με μεγάλη ναυτική και πολιτιστική παράδοση, τα μικρά πευκοδάση, τα καθαρά νερά και τα νεοκλασικά αρχοντικά που υπάρχουν εδώ, ‘προκαλούν' τον επισκέπτη, στην εξερεύνηση αυτού του υπέροχου και μικρού νησιού, βεβαίως μόνο με τα πόδια αφού αυτοκίνητα εδώ δεν υπάρχουν. Η πλατεία της Ντάπιας συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος του τουρισμού. Εκεί υπάρχουν, ανάμεσα στις καρέκλες και τα τραπέζια, τα κανόνια που υπεράσπιζαν το νησί το 1821, ενώ σε όλη την παραλία, υπάρχουν τα παλιά αρχοντικά. Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η μοναδική στην παγκόσμια ναυτική ιστορία γυναίκα-ναύαρχος, είχε προσφέρει πάρα πολλά για την ελληνική επανάσταση, έχει εκεί το αρχοντικό της που τώρα λειτουργεί ως μουσείο. Υπάρχουν πολλά μπαράκια, ταβέρνες, καφενεία, εστιατόρια, για την διασκέδαση σας, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε ένα φαγητό ντόπιο, ψάρι αλά σπετσιώτα και τοπικά γλυκά του κουταλιού, όπου θα κατ' ενθουσιαστείτε.
 
 
Χρήσιμα Τηλέφωνα :

Αστυνομία Σαλαμίνας 210 4651100
Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας
210 4651888
Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνας
210 4672000
Αστυνομία Αίγινας
22970 23333
Τουριστική Αστυνομία Αίγινας
22970 27777
Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Αίγινας
22970 22222
Αστυνομία Αγκίστρου
22970 91201
Αγροτικός Γιατρός Αγκίστρου
22970 91215
Αστυνομία Πόρου
22980 22256
Τουριστική Αστυνομία Πόρου 22980 22462
Αγροτικός Γιατρός Πόρου 22980 22600
Κέντρο Υγείας Γαλατά-Πόρου 22980 22222
Αστυνομία Ύδρας 22980 52205
Τουριστική Αστυνομία Ύδρας 22980 52205
Αγροτικός Γιατρός Ύδρας 22980 52420
Αστυνομία Σπετσών 22980 73100
Τουριστική Αστυνομία Σπετσών 22980 73744
Αγροτικός Γιατρός Σπετσών 22980 72472