• Κεντρική Σελίδα
• Προσθήκη στα Αγαπημένα
• Εκτύπωση
» E-mail
» Δελτίο Καιρού
» Νέα
» Χρήσιμες Πληροφορίες
»
Αεροδρόμια
Αεροπορικές Εταιρείες
Λιμεναρχεία
Ακτοπλοϊκές Εταιρείες
Ελληνικές Ακτές
Πρεσβείες
Extreme Sports
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ ΘΡΑΚΗ & ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΑΣΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΝΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ: | ΝΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ | ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ | ΚΡΗΤΗ | ΚΥΚΛΑΔΕΣ | ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ | ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ | ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ : | ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ | ΗΠΕΙΡΟΣ | ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ | ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ | ΘΕΣΣΑΛΙΑ | ΘΡΑΚΗ
.::. ΝΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ .::. Τσεκάρετε για να δείτε τους Πελάτες μας στα Νησιά Βορείου Αιγαίου
 
ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
ΝΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Απέναντι από τις ακτές της Εύβοιας και της Μαγνησίας, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τα γραφικά αιγαιοπελαγίτικα νησιά, συνδυάζουν καταπράσινη μαγεία και χρυσές αμμουδιές. Γύρω τους, μια συστάδα από μικρονήσια, τα περισσότερα ακατοίκητα, είναι ένας επίγειος παράδεισος.
Εδώ υπάρχουν τα νησιά: Άγιος Ευστράτιος, Λήμνος.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Σε νευραλγική περιοχή της Ελλάδας, που οριοθετούν τα ανατολικά σύνορα μας με την Τουρκία, τα Νησιά αυτά του Ανατολικού Αιγαίου απλώνονται κοντά στα μικρασιατικά παράλια. Όλα αυτά τα νησιά έχουν κοινά φυσικά και ιστορικά χαρακτηριστικά .
Εδώ υπάρχουν τα νησιά: Ικαρία, Λέσβος, Οινούσσες, Σάμος, Χίος, Ψαρά.
 

ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ | ΧΙΟΣ | ΙΚΑΡΙΑ | ΛΕΣΒΟΣ | ΛΗΜΝΟΣ | ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ |

ΨΑΡΑ | ΣΑΜΟΣ

NORTHERN AEGEAN ISLANDS MAP ΛΗΜΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΛΕΣΒΟΣ ΨΑΡΑ ΧΙΟΣ ΟΙΝΟΥΣΕΣ ΙΚΑΡΙΑ ΣΑΜΟΣ
ΝΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
 
ΣΑΜΟΣ
APARTMENTS
Association of Rent Rooms & Apartments in Samos - Σάμος
     
 
 
ΝΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Κατοικήθηκαν στην αρχαιότητα κυρίως από Ίωνες και έχουν ποικίλες ομοιότητες. Πατρίδα αντιπροσωπευτικών μορφών της αρχαίας Ελλάδας, όπως Σαπφώ, Πυθαγόρας, κατά τη παράδοση και ο Όμηρος καταγόταν από εδώ. Τα νησιά αυτά γοητεύουν τους επισκέπτες με την απαράμιλλη φυσική τους ομορφιά.

Το νησάκι του Άγιου Ευστράτιου, είναι ένας ιδανικός τόπος για ήρεμες διακοπές. Έχει πολλά σπήλαια και ξωκλήσια που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί. Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, δεν ξεπερνούν τους 300, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στη Λήμνο, στη Λέσβο και στη Σκύρο. Η ονομασία του αυτή, οφείλεται σύμφωνα με μία εκδοχή, στον μοναχό Ευστράτιο από τη Βιθυνία, ο οποίος έχει ταφεί εδώ. Έχει πολλές πεντακάθαρες παραλίες, ενώ η πιο προσιτή είναι εκείνη του χωριού με αμμουδιά.

Στη Λήμνο, σύμφωνα με τη μυθολογία, είχε το εργαστήρι του ο Ήφαιστος. Το εξωτικό αυτό νησί, με τις όμορφες αμμουδιές και μία ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, διακρίνεται για τον πλούτο των εναλλαγών του. Γραφικοί κόλποι με ηφαιστιογενή πετρώματα από τη μία, χαμηλοί λόφοι στεφανωμένοι από παραδοσιακούς οικισμούς με πέτρινα σπίτια και καταπράσινα περιβόλια, από την άλλη. Οι κάτοικοι είναι άνθρωποι φιλόξενοι και ζεστοί. Εδώ υπάρχουν πολλά αξιοθέατα και με αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η Λήμνος είναι προορισμός ήρεμων διακοπών, πραγματικής ξεκούρασης και συνάντησης με την φύση. Με καλή τουριστική υποδομή, αποτελεί ένα από τα νησιά που μπορούν να γίνουν πραγματικά πολυσύχναστα.


Το νησί Ικαρία, πήρε το όνομα του από τον Ίκαρο, γιο του Δαίδαλου. Το νησί αυτό διαθέτει εντυπωσιακό φυσικό ανάγλυφο, μεγάλες εναλλαγές τοπίου και κατοίκους με εκκεντρικό ατίθασο ταμπεραμέντο. Η Ικαρία ταλαιπωρήθηκε υπερβολικά στο παρελθόν από τις πειρατικές επιδρομές. Για τον λόγο αυτό φτιάξανε αντι-πειρατικά χωριά, όπως η Λαγκάδα. Την εποχή του Εμφυλίου το νησί αποτέλεσε τόπος εξορίας αντιφρονούντων, οι οποίοι αγκαλιάστηκαν από τους ασυμβίβαστους κατοίκους. Το νησί διαθέτει αεροδρόμιο. Πρέπει να επισκεφτείτε την παμπάλαια εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, το αρχαιολογικό μουσείο του νησιού και τον παραθαλάσσιο οικισμό Γιαλισκάρι με άρτια υποδομή και την θαυμάσια παραλία της Μεσαχτής. Στην Ικαρία θα φάτε εξαιρετικά και θα πιείτε το περίφημο μαύρο κρασί από φωκιανό αμπέλι. Για να πιείτε νερό, προτιμήστε είτε την πηγή του Χαλικά στο Καραβόσταμο, είτε το ‘Αθάνατο νερό' στα βράχια του Ξυλοσούρτη.

Η Λέσβος, με τα πολλά νερά, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, τους απέραντους ελαιώνες, το γλυκό μεσογειακό κλίμα, τις ιαματικές πηγές και τους παραδοσιακούς οικισμούς, είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας, μετά την Κρήτη και την Εύβοια. Το όνομα της το πήρε από τον μυθικό ήρωα Λέσβο. Η προσφορά του νησιού στις τέχνες και στα γράμματα υπήρξε ανεκτίμητη. Η σύγχρονη τοπική οικονομία στηρίζεται στην αγροτική παραγωγή και συγκεκριμένα στην ελαιοκαλλιέργεια, με την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου καθώς και στην κτηνοτροφία και την αλιεία. Ανεπτυγμένος είναι ο κλάδος της ποτοποιίας με την παρασκευή του ούζου, ενώ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού ασχολείται επαγγελματικά με τον τουρισμό. Πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο του νησιού, μία από τις αρχαιότερη πόλεις της Ελλάδας, η Μυτιλήνη.

Απέναντι από την Χίο, υπάρχει ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών, οι Οινούσσες. Το μεγαλύτερο από τα νησάκια είναι οι Οινούσσες. Πήραν το όνομα τους πιθανότατα από την ύπαρξη αμπελιών. Η γραφική πόλη Οινούσσα, χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε έναν απότομο λόφο στη νότια πλευρά του νησιού, αποτελείται από ψηλά παραδοσιακά και πολυτελή σπίτια με στενά πλακόστρωτα δρομάκια. Επισκεφτείτε, το ναυτικό μουσείο, το Πνευματικό κέντρο, την εκκλησία του πολιούχου του νησιού Αγίου Νικολάου, τις εκκλησίες Αγίου Γεωργίου, Ζωοδόχου Πηγής, όπως επίσης και το βυζαντινό μοναστήρι Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Το Κάστρο είναι ένας άλλος οικισμός του νησιού με λίγους κατοίκους. Όλο το νησί είναι γεμάτο μικρά όμορφα περιγιάλια για μπάνιο. Συνδέεται με μικρά πλοιάρια καθημερινά με τη Χίο.

Η Σάμος, εύφορο νησί με δαντελωτές ακρογιαλιές, είναι γενέτειρα πολλών φιλοσόφων και μαθηματικών της αρχαιότητας, όπως ο Επίκουρος, Αρίσταρχος και ο Πυθαγόρας. Απέχει ελάχιστα από τις Μικρασιατικές ακτές, όπου είχε ανθήσει ο ελληνικός πολιτισμός της αρχαίας Ιωνίας. Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, είναι η Σάμος ή Βαθύ, χτισμένη αμφιθεατρικά στο βάθος του ομώνυμου κόλπου. Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες πόλεις της Ελλάδας που κατόρθωσε να διατηρήσει ακέραιο το παραδοσιακό της χαρακτήρα. Πρέπει να επισκεφτείτε, το περίφημο άγαλμα του Λιονταριού, το Βουλευτήριο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μνημείο Πεσόντων και τον Δημοτικό Κήπο. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο φυλάσσονται μεταξύ άλλων ευρήματα από το Ηραίο καθώς και ο κολοσσιαίος κούρος του Λευκία. Το Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο, που πρέπει να δείτε όλοι, στεγάζεται στο Μητροπολιτικό Μέγαρο. Η Σάμος έχει πολλές μεγάλες παραλίες με πεντακάθαρη θάλασσα. Ρηχά, καταγάλανα νερά θα βρείτε στην Ψιλή Άμμο. Άλλες αξιόλογες παραλίες είναι, η παραλία Πορτοκάκι, τα Βοτσαλάκια, το Ποτάμι, ο Άγιος Κων/νος, τα ήρεμα Αυλάκια, τα κοσμικά Λεμονάκια και το Βότσαλο.

Ένα καταπράσινο νησί, η Χίος, το νησί της Μαστίχας, με τεράστια ναυτική και πνευματική παράδοση. Από αυτό το εντυπωσιακό νησί, κατάγονταν οι, Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, Αδαμάντιος Κοραής, Νεόφυτος Βάμβας, Γιάννης Ψυχάρης, Εμμανουήλ Ροΐδης και ο Λάμπρος Πορφύρας. Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, είναι η πόλη της Χίου, χτισμένη στην ανατολική και κεντρική πλευρά του νησιού. Στην άκρη της δεσπόζει επιβλητικά το κάστρο του νησιού. Υπάρχει άγαλμα του Κανάρη, στο Δημοτικό Κήπο, στην πλατεία Βουνακίου. Επίσης, στη Βιβλιοθήκη Κοραή, υπάρχουν χειρόγραφα με στοιχεία για την ιστορία του νησιού και σπάνια βιβλία του Αδαμάντιου Κοραή. Υπάρχουν δυο καταστήματα, το ΜαστίχαShop και το Mastic Spa, όπου πωλούνται διάφορα προϊόντα που έχουν σχέση με τη μαστίχα που παράγεται μόνο σε αυτό το νησί από τα διάσημα πλέον μαστιχόδεντρα. Μπορείτε να κολυμπήσετε, στον Καρφά, στην Αγία Ερμιόνη, στην παραλία του Βροντάδου, στον όρμο του Λω και στη Δασκαλόπετρα.

Τα Ψαρά, ένα μικρό νησάκι με πολύ μεγάλη ιστορία, έδειξε στον Εθνικό Αγώνα του 1821 μεγάλο ηρωισμό και σαν τρίτη ναυτική δύναμη της Ελλάδας εκείνη την εποχή, βοήθησε πολύ στον αγώνα αυτόν των Ελλήνων. Από τον τόπο αυτό καταγόταν ξακουστοί πυρπολητές, όπως ο Κανάρης, ο Βουρέκας, οι Βρατσάνοι, κ.ά. Οι Τούρκοι εκδικήθηκαν και κατέστρεψαν το νησί ολοκληρωτικά το 1824. Κάθε χρόνο στις 22 Ιουνίου οι μερικοί εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού, τιμούν την επέτειο του ολοκαυτώματος. Τα Ψαρά μαζί με τα Αντίψαρα, βρίσκονται βορειοδυτικά της Χίου. Στο βόρειο μέρος του νησιού, στην κορυφή του Προφήτη Ηλία είναι το μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου, με μεγάλη αξιόλογη βιβλιοθήκη. Επισκεφτείτε, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και το σπίτι του Κανάρι. Τα Ψαρά φημίζονται για τους αστακούς, το μέλι και το τοπικό τυρί.
 
 
Χρήσιμα Τηλέφωνα :

Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας 22750 22330
Αστυνομία Ικαρίας
22750 22222
Λιμεναρχείο Ικαρίας
22750 22207
Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης Λέσβου
22510 43777
Αστυνομία Μυτιλήνης Λέσβου
22510 29900
Τουρισ. Αστυνομία Μυτιλήνης Λέσβου
22510 22776
Τροχαία Μυτιλήνης Λέσβου
22510 22030
Λιμεναρχείο Μυτιλήνης Λέσβου
22510 47888
Νοσοκομείο-Κέν.Υγείας Λήμνου
22540 22222, 22345
Αστυνομία Μύρινας Λήμνου
22540 22200
Λιμεναρχείο Μύρινας Λήμνου
22540 22225
Αγροτικό Ιατρείο Οινουσσών
22710 55300
Αστυνομία Οινουσσών
22710 55222

Λιμεναρχείο Οινουσσών 22710 55394
Γενικό Νοσοκομείο Σάμου 22730 27426
Αστυνομία Σάμου 22730 27980
Τουριστική Αστυνομία Σάμου 22730 81000
Λιμεναρχείο Σάμου 22730 27318
Νοσοκομείο Χίου 22710 44302
Αστυνομία Χίου 22710 81537
Τουριστική Αστυνομία Χίου 22710 81539
Λιμεναρχείο Χίου 22710 44433
Αγροτικό Ιατρείο Ψαρών 22740 61277
Αστυνομία Ψαρών 22740 61222
Λιμεναρχείο Ψαρών 22740 61336